Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. Jadłospis

Jadłospis

 

 

 

04.12.2019 r.

Fasolowa na wywarze mięsno warzywnym, pieczywo mieszane, owoc

Alergeny: wieprzowina, seler, gluten

 

05.12.2019 r.

Pierogi z serem z  jogurtem greckim,  kompot wieloowocowy, owoc

Alergeny: gluten, mleko

 

06.12.2019 r.

Ogórkowa na maśle śmietankowym , warzywach, pieczywo mieszane, owoc

Alergeny: seler, gluten, mleko

 

09.12.2019 r.

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, kompot truskawkowy, owoc

Alergeny: wieprzowina, gluten, jaja

 

10.12.2019 r.

Zacierkowa na wywarze mięsno warzywnym , pieczywo mieszane, jogurt

Alergeny: gluten, seler, drób

 

11.12.2019 r.

Roladki schabowe ze szpinakiem, ziemniaki ,mizeria,  kompot wieloowocowy

Alergeny: wieprzowina , jaja, gluten , mleko

 

12.12.2019 r.

Barszcz ukraiński na wywarze mięsno warzywnym, pieczywo mieszane, owoc     

Alergeny: wieprzowina, seler, gluten , mleko

 

13.12.2019 r.

Ryba pieczona, ziemniaki, fasolka szparagowa , kompot truskawkowy

Alergeny: ryba, gluten, mleko

 

16.12.2019 r.

Biały barszcz na kiełbasie, pieczywo mieszane, owoc

Alergeny: wieprzowina, drób, gorczyca, seler, mleko, gluten

                                                                                                                                                                      

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, oregano, zioła prowansalskie, papryka słodka, sól o obniżonej zawartości sodu, czosnek granulowany, natka pietruszki suszona, koper suszony . W sezonie koper świeży .

*z przyczyn niezależnych od kuchni jadłospis może ulec zmianie

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NA GÓRĘ